Cursor IDE Programını Tamamen Ücretsiz Bir Şekilde Kullanma

"Too many free trials" veya "You’ve reached your trial request limit" hatası veya da Cursor IDE programını 14 gün kullandıktan sonra herhangi bir hata alıyorsanız bu yazı tam size göre!

Ilk olarak programın sağ üst köşesinde ki çark simgesine tıklayın!
[Resim: cark.png]

Açılan ekranda "Manage" butonuna basacağız!

[Resim: manage.png]

Açılan sekmede eğer "Premium Models" 150/150 olduysa veya ücretsiz deneme sürümünüz bittiyse büyük bir ihtimal ile mesaj yazmaya çalıştığınızda hata alacaksınız. 

İşte o hatalara karşı yapacağınız bir sonraki adım:
[Resim: settings.png]
Yukarıda ki görselde 1. ve 2. adımları yapıyoruz ve e-posta adresimize bağlı cursor hesabımızı tamamen siliyoruz. Eğer bu adımı atlayıp hesabınızı silmezseniz maalesef ki adımları en baştan yapmak zorundasınız, yoksa işe yaramayacktır. Eğer hesabımızı silmezsek, bilgisayarımız da o hesap kayıtları hala duracağı için yine hata alırız. Hesabımızı silerek sanki yeni bir kullanıcıymışız gibi davranıyoruz.
[Resim: delete.png]

Açılan ekrana "Delete" yazıp hesabımızın silme işlemini tamamlıyoruz.
Hesabımızı sildikten sonra, Cursor IDE sitesinden en baştan yeni bir hesap açıyoruz aynı e-posta adresi olabilir ne de olsa aynı e-posta adresindeki hesabımızı sildik. Yeni bir hesap oluşturduktan sonra Cursor IDE programını yeniden başlatıyoruz ve bizden giriş yapmamızı isteyecektir yeni oluşturduğumuz hesap ile giriş yapıyoruz. Ve Tebrikler!
Tüm bu adımları takip ederseniz yazının en başındaki hataları artık almayacaksınızdır. Artık bu yöntem ile Cursor IDE programına hiç para vermeden kullanabilirsiniz. Yöntemi ben 3 defa kullandım ve daha hiçbir ekstra durum ile karşılaşmadım. 

Fakat bu yöntem cursor programının eski versiyonlarında çalışıyor. Hem yeni versiyon kullanıp hem de bu hataları almak istemiyorsanız insanların yapmış olduğu cursor-reset-tool adlı şeyleri kullanabilirsiniz. Bunlara eğer güvenmiyorsanız elbette ki bir yol daha var bu yol cursor programını sanal makine de çalıştırmak. Nasıl mı?

1 - Herhangi bir sanal makine programı indirin ve kurun(vmware, virtualbox, windows sandbox)
2 - Cursor programının son versiyonunu ana kendi bilgisayarınıza indirin
3 - Sanal makineye windows 11 kurduktan sonra Ana bilgisayarınızda ki setup dosyasını sanal makinenize atıp kurulum işlemlerini gerçekleştirin

Ve tadaaaaa tebrikler artık tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yukarı da anlatmış olduğum premium models eğer 150 olduysa o hesabı ve o sanal makineyi silip en baştan herşeyi tekrardan yapıyoruz. Benim sanal makine olarak tercihim windows 11 pro versiyonlarınad bulunan windows sandbox. Bu sanal makineyi her açtığınız da tamamen normal bir bilgisayarmış gibi açılıyor tıpkı normal sanal makineler gibi. Ve diğer sanal makinelerde olduğu gibi gereksiz kurulumlar ile uğraşmıyorsunuz .iso dosyasını indir kur vesaire. Direkt tıkladığınız anda yaklaşık 5-10 saniye içinde açılıyor

Ve en son tabiiki de herkesin aklında olan soru "Ya ben sanal makine de kullanacağım fakat projeleriim nasıl geliştireceğim?". Bu tarz durumlar için sanal makinelerde bulunan "ortak masaüstü" özelliğini kullanabilirsiniz. Bu sistem nasıl İşliyor?

Çok basit ortak bir klasör seçiyorsunuz bu klasör hem ana bilgisayarınız da olacak hem de sanal makineniz de. Seçtikten sonra Cursor programında projenizi o klasörde açıyorsunuz. Ve sanal makinede yaptığınız işlemler aynen kalıyor çünkü artık ortak klasördesiniz yani sanal makinede ne yapsanız hemen ana bilgisayara, ana bilgisayarda ne yapsanız sanal makine de klasör ile senkron oluyor. Ve windows sandbox sanal makine programında da bu "ortak klasör" mantığı aynen var araştırarak bulabilirsiniz. Son olarak bu yönteme fix geleceğini sanmıyorum çünkü her seferinde yeni bir bilgisayar açıyoruz yani isterse bilgisayarımızdaki tüm bileşenlerin ID değerlerini alsın hiç önemli değil.
(Son Düzenleme: 03-03-2025, 01:36 PM, Düzenleyen: admin.)