Giresun Görele Fındık Fiyatları BUGÜN

Giresun Görele, Türkiye’deki fındık üretiminin büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Fındığı lezzetli ilçelerimizden biridir. Tabii o ilçedeki her fındık arsası olan kişi için “en iyi fındık ha bundadır” diye bahsetmiyoruz. Ancak bazı müslüman ve helali-haramı bilen üreticiler gerçekten dünyanın en iyi fındığını bahçesinde üretiyor diyebiliriz. Ne yazık ki; ülkemizde ve dünyada bu tarz MÜSLÜMAN kişilerin sayısı her geçen büyük bir hızla AZALMAKTADIR. Bu gidişle yakında böyle helali-haramı, Tevhidi, Kur’anı, sünneti (sahih hadisleri) bilen mümin kişiler hiç kalmayacak diye korkuyoruz.
FİYATLARIN GÜNCELLENDİĞİ TARİH: 17/02/2025
Güncel Fındık Fiyatları
GÖRELE’DE FINDIK ALIM FİYATI

Tombul Fındık: 145₺
    Sivri Fındık: 143₺

Fındık, Giresun Görele için önemli bir gelir kaynağıdır ve bu nedenle bölgede fındık fiyatlarına yönelik ilgi oldukça yüksektir. Bu makalede, Giresun Görele’deki fındık fiyatlarına etki eden faktörleri ve son durumu ele alacağız.
Giresun Görele Fındık Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

Fındık fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Giresun Görele’deki fındık fiyatlarını belirleyen en önemli faktörlerden biri, üretim miktarıdır. Fındık üretimi her yıl değişkenlik gösterir ve üretim miktarındaki artış ya da azalış, fiyatlara doğrudan etki eder. Örneğin, 2023 yılında fındık üretimi 760 bin tondan 630 bin tona düşerken, fındık fiyatları da yükseldi.

Giresun Görele’deki fındık fiyatlarına etki eden bir diğer faktör ise, ihracat rakamlarıdır. Türkiye, dünya fındık ihracatında lider ülkelerden biridir. Fındık ihracatındaki artış, üreticilere daha fazla kazanç sağlar ve fiyatların artmasına neden olabilir. Öte yandan, dünya fındık üretiminde artış görülmesi ihracat fiyatlarını düşürerek, iç piyasa fiyatlarını da etkileyebilir.
Giresun Görele Fındık Fiyatları: Son Durum

Giresun Görele’deki fındık fiyatları, 2023 yılında önceki yıla kıyasla düşüş gösterdi. Bu düşüşün nedenleri arasında, dünya fındık üretimindeki artış, üretim maliyetlerindeki artış, döviz kuru değişimleri ve pandemi nedeniyle yaşanan tüketim düşüşü yer almaktadır. Ancak, son dönemde fındık fiyatlarında bir artış görülmektedir. Bu artışın nedenleri arasında, Türkiye’nin fındık ihracatında yaşanan artış, dünya fındık üretimindeki azalma ve Avrupa’da artan tüketici talebi yer almaktadır.
Giresun Görele’de Fındık Üretimi ve Fiyatları

Giresun Görele, Türkiye’nin fındık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Bölgede fındık üretimi genellikle Ağustos-Eylül aylarında başlar ve Kasım ayına kadar devam eder. Fındık üretimi, bölgedeki tarım faaliyetlerinin en önemli kaynağıdır ve birçok kişi için geçim kaynağıdır. Giresun Görele’de üretilen fındık, Türkiye genelinde ve dünya çapında talep görmektedir.
Fındık Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Giresun Görele’deki fındık fiyatları, üretim miktarı, ihracat rakamları, döviz kuru, iç tüketim ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Özellikle fındık üretiminde yaşanan artış veya azalış, fiyatlar üzerinde doğrudan etkilidir. Fındık üreticilerinin üretim maliyetleri de fiyatları etkileyen faktörler arasındadır. Özellikle tarım aletleri, gübre, işçilik ve diğer giderlerde yaşanan artışlar, fındık fiyatlarını arttırabilir.
Giresun Görele Fındık Fiyatlarının Son Durumu

2023 yılında Giresun Görele’deki fındık fiyatları, 2022 yılına kıyasla düşüş göstermiştir. Fındık fiyatlarında yaşanan düşüşte, dünya fındık üretiminde yaşanan artış, üretim maliyetlerindeki artış, döviz kuru değişimleri ve pandemi nedeniyle yaşanan tüketim düşüşü gibi faktörler etkili olmuştur. Ancak, son dönemde fındık fiyatlarında bir artış görülmektedir. Özellikle Türkiye’nin fındık ihracatında yaşanan artış, dünya fındık üretimindeki azalma ve Avrupa’da artan tüketici talebi, fiyatların artmasına neden olmuştur.
Türkiye Fındık İhracatındaki Rolü

Türkiye, dünya fındık ihracatında lider ülkelerden biridir ve Giresun Görele, Türkiye’nin fındık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Giresun Görele’de üretilen fındık, Türkiye’nin iç piyasasında ve dünya genelinde talep görmektedir. Türkiye’nin fındık ihracatındaki artış, üreticilere daha fazla kazanç sağlar ve fiyatların artmasına neden olur. Türkiye’nin fındık ihracatında lider ülke olması, fındık üreticilerine istikrarlı bir ihracat pazarı sağlamaktadır.
Fındık Fiyatlarında Yaşanan Değişimlerin Etkileri

Fındık fiyatlarındaki değişimler, fındık üreticileri ve fındık sektörü üzerinde doğrudan etkiler yaratır. Özellikle fiyatların düşmesi, fındık üreticilerinin kazançlarını azaltır ve tarımsal faaliyetlerini olumsuz etkiler. Fındık fiyatlarındaki artış ise, üreticilerin gelirlerini artırır ve tarımsal faaliyetlerini teşvik eder.
Fındık Üreticilerinin Giresun Görele’deki Durumu

Giresun Görele’de fındık üreticileri, genellikle küçük ölçekli işletmelerdir ve fındık üretimi, aile bütçelerinin önemli bir kaynağıdır. Ancak, son dönemde yaşanan düşük fiyatlar, fındık üreticilerini zor durumda bırakmıştır. Üreticiler, üretim maliyetlerini karşılayamamakta ve üretimlerini sürdürmekte zorlanmaktadır. Bu nedenle, fındık fiyatlarının istikrarlı olması, Giresun Görele’deki fındık üreticileri için büyük önem taşımaktadır.

Sonuç olarak, Giresun Görele’deki fındık fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Fındık üretimi, bölgedeki tarım faaliyetlerinin en önemli kaynağıdır ve birçok kişi için geçim kaynağıdır. Fındık fiyatlarındaki değişimler, fındık üreticileri ve fındık sektörü üzerinde doğrudan etkiler yaratır. Fındık üreticilerinin karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında, fındık fiyatlarının istikrarlı olması, üreticiler için büyük önem taşımaktadır.

Bu Konudaki Yorumlar
Giresun Görele Fındık Fiyatları BUGÜN - Yazar: admin - 03-06-2025, 02:05 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular
Fındık Fiyatları
Trabzon Fındık Fiyatları 2025
Ordu Fındık Fiyatları